Wijzigingen vanaf firmware vanaf 3.6.7

Solution

Vanaf firmware versie 3.6.7 zijn een aantal instellingen gewijzigd waardoor de Robin mogelijk ander gedrag vertoont dan bij voorgaande firmware versies. In dit artikel worden de gewijzigde instellingen beschreven en uitgelegd.

1. Inloggen op de Robin als 'User' is niet meer mogelijk

Reden: De gebruiker 'User' wordt in veel gevallen niet gebruikt, daarom staat hij nu standaard uitgeschakeld.

Oplossing: Log in als Administrator, in het menu -System-Security- vinkt u de optie 'Enable User' aan en wijzigt u het wachtwoord voor de 'User' in een wachtwoord naar keuze (minimaal 6 karakters lang)

2. Als u vanaf een telefoon belt naar de Robin intercom zal deze niet meer beantwoorden

Reden: De 'Auto-answer' functie wordt in veel gevallen niet gebruikt, daarom staat hij nu standaard uitgeschakeld.

Oplossing: Log in als Administrator, in het menu -Telephony-Call settings- vinkt u de optie 'Auto answer' aan

3. Indien u communicatieproblemen ondervindt vanaf firmware 3.6.7

Reden: Mogelijk wordt dit veroorzaakt doordat SIP REFER pakketten niet meer geaccepteerd worden

Oplossing: Log in als Administrator, in het menu -Telephony-SIP- vinkt u de optie 'Enable Refer' aan

4. Problemen met video streaming via RTSP naar een video server of NAS

Reden: Het standaard wachtwoord is gewijzigd

Oplossing: Log in als Administrator, in het menu -Network-RTSP- wijzigt u het wachtwoord voor de RTSP admin gebruiker (minimaal 6 karakters lang). Let op, dit gewijzigde wachtwoord moet ook in de video server / NAS aangepast worden

5. Communicatie met behulp van HTTP commando's naar de Robin werkt niet meer

Reden: De Robin API is standaard uitgeschakeld

Oplossing: Log in als Administrator, in het menu -System-Security- zet u de optie 'Enable API interface' aan

6. Inloggen op de Robin op afstand (door middel van port-forwarding) werkt niet meer

Reden: Port-forwarding in de router / firewall wordt in verband met security sterk afgeraden. Vandaar dat vanaf firmware versie 3.6.7 alleen HTTP-toegang vanaf het LAN (lokale netwerk) wordt geaccepteerd

Oplossing: Als u zich bewust bent van de mogelijke risico's van het benaderen van de Robin vanaf internet kunt u de functie 'Allow HTTP access only from LAN' uitschakelen in het menu -System-security-

Related articles Firmware changes 3.6.7 and higher
RTSP
How-To: Verbind Robin producten met de Surveillance Station van de Synology NAS
*! Belangrijke veiligheid informatie !*
Geen video zichtbaar op een video telefoon
Article details
Article ID: 134
Category: Veel Gestelde Vragen
Date added: 2-May-2019 11:28:40